Hoppa till sidans innehåll

Träningsmatch: Torups BK-Oskarströms BK 2-14


Idag spelades Oskarströms första träningsmatch. Motståndet stod Torup för, vår blivande seriekollega. Matchen spelades på Åby/Tjureda strax utanför Växjö. Oskarström kom till spel med ett stort antal juniorspelare då 5 st ordinarie spelare vilade denna match.

 

Matchen blåses igång av domarna Bengt-Åke Torhall och Mats Eliasson. OBK sätter igång direkt med mycket skridskoåkning. I ivern från OBKs sida att åka mycket och söka ytor tillåts Torup redan i de första minuterna att få iväg ett långskott som slinker in bakom Joel Eliasson i den dåliga belysningen. Detta tänder OBK som genom nyförvärvet Mattias Andersson kvitterar tämligen omgående till 1-1. Spelet från OBKs sida hade nu mer struktur och veteranen Magnus Bergsten, den notoriske målskytten som med för dagen lånad skena till skridskon åker fram och gör 1-2.

 

Torup lyckas komma upp och få in en slumpboll till, men därefter är det OBK för hela slanten. Spelande tränaren Jon Werme åker upp från sin backposition och trycker till med ett kombinerat hockey/bandyskott och 2-3 är ett faktum. 2-4 kommer från samme person. Junioren Viktor Falk avslutar första halvlek med att göra 2-5.

 

Andra halvlek innehåller bara spel från ett lag. OBK spelar med fart och många spelvändningar, vilket börja sitta bra trots endast rinkträning. Torup spelar defensivt och söker bara långbollar men mot vårt försvar är det ett alldeles för enkelt spel. Bollen slås bort eller tas ner för att vända spelet i OBKs favör. Målen i andra halvlek gjordes av följande spelare:

2-6 Magnus Bersten
2-7 Tobias Emanuelsson
2-8 Patrik Emanuelsson
2-9 Mattias Andersson
2-10 Tobias Emanuelsson
2-11 Tobias Emanuelsson
2-12 Magnus Bergsten
2-13 Mattias Andersson
2-14 Jonatan Eliasson
 

Det blev spel mot ett mål och efffektiviteten var näst intill 100%. Summerat var det en extremt bra laginsats idag. Juniorerna som var med tog för sig och visade att de kommer att spela för att ta en plats i vinter.

 

Nyförvärvet Mattias Andersson från Borlänge visade klass och med sin storlek, snabbhet och sitt skott kommer han bli en flitig målgörare under säsongen. I övrigt skall tilläggas att 17 årige målvakten John Eliasson kom in i andra halvlek och gjorde ett par riktigt bra ingripanden, så bra att han höll nollan.

 

Vinsten tar vi med oss men kommer att möta tuffare motstånd nästa gång då div.1 laget Sunvära står på andra sidan. Detta med vår före detta lagkamrat Johan Jenefeldt i laget.

 

Nu är det träning på söndag, då övar vi vidare!

 

Uppdaterad: 23 OKT 2010 00:29 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info