Hoppa till sidans innehåll

Träningsmatch: Sunvära SK-Oskarströms BK 14-4


Då var årets andra träningsmatch spelad. Detta mot Sunvära SK uppe i den fina inomhushallen i Ale-Surte.

 

Redan i omklädningsrummet upptäcktes att ett par skridskor saknades. Efter ca 10 minuter fanns 3 par skridskor framme med hjälp av Ale-Surte. Problemet var bara att alla var 2-3 storlekar för stora. Tobias Emanuelsson kommer i fortsättningen sova med sina skridskor på inför match........

 

Nu till matchen. Den startade avvaktande från båda lagen. Sunvära har spelat och tränat på stor is ett flertal ggr, och det märktes framförallt i deras passningsspel. Oskarström har av naturliga skäl inte samma spel, men hänger med hyfsat ändå.

 

I nionde minuten gör Sunvära 1-0 av Glenn Sandersson. En minut senare drar Daniel Bergsten på ett skott långt utifrån som på något sätt letar sig förbi målvaktens skridsko in i mål. Årets mål? Vi för se, men snyggt var det!

 

Ett par minuter senare gör Sunvära 2-1 på hörna och därefter tar de över spelet och går fram till 6-1 i halvlek.

 

I pausen pratar vi om att inte ta fler onödiga utvisningar samt att hålla bollen kvar inom laget istället för att slå långbollar varje gång vi blir stressade.

 

Andra halvlek hinner bara hålla på i en minut innan Mattias Gellett reducerar till 6-2. Sunvära replikerar ganska omgående och gör 7-2. Kjell Hagström dundrar in (enligt honom själv i alla fall) 7-3 och helt plötsligt hänger vi med hyfsat i spelet. Detta varar en stund men sedan kroknar laget och Sunvära tillåts åka igenom och göra ett par frlägesmål och går fram till 12-3. Ett mål lyckades den inte helt lyckade domaren Gerry Sandersson godkänna trots att bollen inte var över linjen, men när man har 3 st släktingar i laget som spelar så är det klart vilket lag man som domare ger fördelar.

 

12-4 gör Fredrik Andersson på hörna, en projektil som Sunvära spelarna skall vara glada att den gick i mål och inte träffade någon. Förmodligen ringer det i öronen på dem tills säsongen är över.

 

Sunvära gör två mål till och slutresultatet skrivs till 14-4.

 

Vad skall man säga om denna matchen? Vi mötte ett lag som är ett topplag i div. 1. Vi saknade 4 st ordinarie spelare, varav 3 st som spelar i försvaret. Idag fick vi också totalt 6 st 10 minuters utvisningar, och det kan man inte ta när man möter ett bra lag som Sunvära. Dessutom hade vi Tobias som fick låna ett par skridskor då hans egna låg hemma. Denna spelare tillhör toppskiktet i laget och gör normalt ett par mål varje match, men denna gång såg det segt ut i skridskoåkningen. Nästa match har han lovat att sova med skridskorna på, eller hur Tobias?

 

Trots resultatet skall vi vara nöjda med vår prestation. Stundtals spelar vi bra bandy och detta tar vi med oss i serien. Nästa helg gör vi förmodligen hemmadebut och förhoppningsvis spelar vi en träningsmatch på söndag. Mot vilket lag ber vi att få återkomma med.

Uppdaterad: 08 NOV 2010 22:13 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info