Hoppa till sidans innehåll

Träningsmatch: Frillesås BK-Oskarströms BK 4-18


Genrepet inför seriestarten skedde på ett småregnigt och ganska blåsigt Sjöaremossen mot Frillesås. Ett förkrossande resultat där OBK vann med 4-18.

 

Första halvlek startade i ett högt tempo för Oskarströms del då vi hade medvind. Vår "nya" anfallspelare Mattias Andersson startar målfyverkeriet och sedan ramlar målen in i en strid ström. Vi hade bestämt oss för att spela en hel del på våra halvor och emellanåt lyfta lyror eller utkast på våra anfallare och det lyckades väl då det blev mål eller farligheter på varje anfall. Mittfältarna gjorde ett stort jobb då de rev isär motståndarlaget med sin fina skridsoåkning. Första halvlek blåstes av och då var ställningen 2-8.

 

Andra halvlek var det motvind för OBK och vi förväntade oss en anstormning från motståndarna. Nu blev det aldrig så utan Oskarström trummade på och fortsatte göra mål på sånär alla sina chanser. Om man inte får chansen får man göra som Jonas "Zlatan" Hedman, helt sonika åka fram och stjäla bollen när domaren blåste straff, trots att han var 75 meter från själva händelsen. Jonas blev så klart ifrågasatt då andra spelare i laget tyckte att de skulle slå straffen, men "Zlatan" stod pall för trycket och drog upp straffen i krysset och fick tyst på sina medspelare. Straffskytt 2010-2011 är helt enkelt Jonas!

 

En annan episod i matchen var när Kjell "Släggan" Hagström drog på från straffområdslinjen ett skott som var så hårt att vinddraget slet ut alla avbytare ur båset samtidigt som de skrek av förtjusning. Tyvärr hann inte målvakten flytta på sig och fick helt enkelt bollen på sig utan att veta om det men Tobias Emanuelsson höll sig framme och vispade in returen. "Släggan" åkte även bredvid Daniel Bergsten och ville säkert ha bollen under nästan 50 meters åkning. Men Daniel väljer att skjuta själv och knackar upp bollen i nättaket från halva planhalvan. Kjell kunde inte annat än applådera även detta mål.

 

Slutresultatet som vi tar med oss till seriestarten skrevs till 4-18. Det vi tar med oss är en kämpainsats av hela laget och att vi fortsätter producera fram tills domaren blåser av matchen. Som Mattias Andersson sade efter matchen "i detta laget är alla riktigt bra" och det stämmer riktigt bra in på vår insats. Motståndarna får skylla på vad de vill, resultatet kan de inte ifrågasätta.

 

Laget mot Frillesås:

 

Målvakter - Peter Ludvigsson (1:a halvlek), Joel Eliasson (Andra halvlek)

Försvar - Björn Nilsson, Jon Werme, Christoffer Bergsten, Ole Tomrawat, Patrik Emanuelsson.

Mittfällt - Mattias Gellett, Jonas Hedman, Kjell Hagström, Daniel Bergsten.

Anfall - Tobias Emanuelsson, Mattias Andersson, Jonatan Eliasson, Fredrik Andersson.

Lagledare - Mats Eliasson, Magnus Bergsten.

Uppdaterad: 21 NOV 2010 23:14 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info