Hoppa till sidans innehåll

Seriematch: Oskarströms BK-Sunvära SK 8-7


På söndagen spelades det äntligen hemmamatch igen på Strömvallen efter fem (!) veckors uppehåll p.g.a. bortamatcher.

 

Motståndare denna dag var Sunvära SK som hade mönstrat ett något starkare lag denna gång med ett par A-lagsspelare av klass. Sunvära har inte vunnit så många matcher denna säsong men spelar en rolig och sevärd bandy.

 

Isen är hyfsad med tanke på det väder som varit. Regn och blåst har gjort isen lite mjukare än normalt, men fullt spelbar då regnet upphörde strax innan match.

 

Matchen startar med ledningsmål av Oskarström. Sedan böljar matchen fram och tillbaka med pausresultat 4-3 till Oskarström. Vi spelar inte som vi kommit överens om vilket gör att det blir stora luckor på plan som våra motståndare utnyttjar i kontringar. Vi kom överens om att spela mer på isen i andra halvlek och går ut på isen stärkta av detta.

 

Andra halvlek startar bra för Oskarström som går fram till 8-5. Sedan tappar vi allt och Sunvära gör 8-6 och även 8-7. Det är bud på flera mål som skulle innebära en kvittering men målet fredas från påhälsning av både målvakt och utespelare.

 

Slutresultatet skrivs till 8-7. Ett resultat som skulle varit större om Oskarström bara spelat sitt spel och vågat hålla i bollen mer. Nu blev det ändå en vinst och det skall vi vara glada för.

 

Målen i matchen gjordes av Mattias Andersson 3, Tobias Emanuelsson 2, Jon Werme 1, Magnus Bergsten 1 och Pontus Adolfsson 1. Detta var Pontus första mål i A-lags tröjan och det var en riktig stänkare rakt upp i nättaket. Snyggast i matchen!

 

Domare i matchen var Mattelin/Månsson. Alla var rörande överens om att de var de klart bästa domarna vi haft denna säsongen. De tillät ett lagom tufft spel utan att det gick över gränsen och ett tecken på att de gjorde det bra var att det endast dömdes en utvisning (Sunvära) på hela matchen. Inget gnäll från något av lagen.

 

Nästa match spelar vi på lördag den 22/1 kl 13.00 då Torup kommer på besök. Torup som ligger på gränsen till att följa med upp till div. 1 kval och är förmodligen nödvändiga att ta poäng mot oss för att klara detta. Klart spännande match att se fram emot!

Uppdaterad: 18 JAN 2011 12:25 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info