Hoppa till sidans innehåll

Seriematch: Oskarströms BK-Sjöalts IF 14-1


(Bild ovan från HP, Jari Välitalo)

 

Nu var det dags att spela årets andra seriematch. Sjöalt stod för motståndet denna gång. Detta lag vet man aldrig vart man har, dock förlorade de första matchen i serien mot Sunvära med 12-4. Vi lovade varandra att inte underskatta motståndarna och gå ut och spela samma fina bandy som vi spelade i första halvlek mot Malmö.

Oskarström startade matchen med att vara ofina mot motståndarna och göra 2-0 redan efter två minuter. Sjöalt hade svårt att få till något spel mot Oskarström som trasade sönder varje försök till anfall. Oskarström spelar grymt disciplinerat och släpper inte några bollar till motståndarna i onödan. Enda farligheten som sker mot Oskarströms mål i första halvlek är ett skott som styrs på en försvarare men bollen räddas samt att det ändå blir avblåst för offside. Så farligt var det.... Första halvleks stora behållning är när Christoffer Bergsten drämmer till bollen så att den går rakt över målvaktens huvud och in strax under ribban. Det var ett av de hårdaste skott som avlossats på Strömvallen sedan banan byggdes!

 

Domaren blåser av första halvlek och då står det 7-0 till Oskarströms Bandy. I omkländingsrummet i pausen pratar vi inte så mycket mer än att vi skall fortsätta vårda bollen och inte släppa till något i onödan.

 

Spelet går igång i andra halvlek och Oskarström fortsätter att trumma på. Denna halvlek tillåts Sjöalt komma till ett par avslut men inga är i närheten av att gå i mål. Först när de får en straff lyckas de reducera hemmalagets stora ledning till 11-1. Totalt blåser domaren för 5 straffar denna match, och en av dessa straffar slår Kjell "Släggan" Hagström in distinkt till vänster om målvakten, helt otagbart. Detta var andra halvleks stora behållning.

 

Denna match innehåll två tremålsskyttar, och det var bröderna Emanuelsson, Patrik och Tobias som båda två gjorde en riktigt bra match. Övriga mål gjordes av Fredrik Andersson, Jonas Hedman, Kjell Hagström, Magnus Bergstren, Christoffer Bergsten (2) och Mattias Andersson (2).

 

Summerar vi denna match så var det en riktig lagmatch. Alla gjorde som vi kom överens om innan, och det genererar en riktig storvinst. Hela laget förtjänar beröm denna gång, ingen bättre än någon annan. Denna lördag var Strömvallens is förmodligen den bästa någonsin. Bra jobbat vaktmästarna!  

 

Trots att vi vann med 14-1 så fanns det bara ett smolk i glädjebägaren, och det var domarnas insats denna match. Familjen Torhall får vi hoppas vaknar på rätt sida nästa gång och att de vet vad de blåser för. Idag var det lite si och så med den saken.

 

Nästa vecka tar vi emot Frillesås hemma på söndag och hoppas att vi gör ett lika bra resultat som när vi möttes i träningmatchen för ett par veckor sedan. Vinst med 18-4!

 

Laget som spelade mot Sjöalt:

Peter Ludvigsson, Joel Eliasson, Björn Nilsson, Jon Werme, Tony Thorsell, Ole Tomrawat, Jonas Hedman, Jonatan Eliasson, Pontus Adolfsson, Christoffer Bergsten, Fredrik Andersson, Mattias Andersson, Tobias Emanuelsson, Magnus Bergsten, Kjell Hagström, Patrik Emanuelsson.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:52 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info