Hoppa till sidans innehåll

Seriematch: Oskarströms BK-IFK Malmö 11-7


Äntligen seriepremiär! För motståndet denna första seriematch stod IFK Malmö för. Ett lag som man aldrig skall räkna ut trots deras sydliga härkomst. Det är ingen i det laget som pratar med skånsk brytning, alla spelare kommer från lag som spelar högt upp i seriesystemen och de vet hur man spelar bandy.

 

Första halvlek startade Oskarström i ett rasande tempo. Målen trillade in i en strid ström och efter första halvlek stod det 8-1! Anfallsspelet med Mattias Andersson och Tobias Emanuelsson är livsfarligt. Detta med ett mittfällt som kör i full fart och ett försvar som håller tätt. Självklart är det inte roligt att spela mot Oskarström då.

 

I andra halvlek var ovanstående som bortblåst. Malmö tog över spelet och närmade sig målmässigt då de helt plötsligt fick in varenda boll i nätmaskorna. Malmö är duktiga på att hålla bollen i spel via överlämningar och kan säkert hota flera lag i vinter med deras duktiga spelare.

 

Oskarström tog en timeout efter ca 20 minuter av andra halvlek. Ingenting av det spel man hade i första halvlek fungerade. Jon skällde ut sina spelare efter noter och hotade med intervall-löpning i skidbacken om inte spelarna bättrade sig. Nu tog Oskarström tag lite mer i spelet och fick lite bättre tag på motståndarna. Dock var spelet fortfarande inte till belåtenhet och tisdagens träning kommer inte ske med skridskor på fötterna. Löparskor och ett par vändor i skidbacken är vad som väntar....

 

Andra halvleks ljusglimt var när Patrik Emanuelsson slog in ett vollyskott rakt upp i nättaket. Det målet skall han komma ihåg för han gör inte om det igen. Vackraste på Strömvallen i år?

 

Slutresultatet skrevs till 11-7.

 

Nästa vecka är det ny hemmamatch och denna gång mot Sjöalt.  Hur Sjöalts lag ser ut i år vet vi inte ännu, men vi kan räkna med en hård match mot de grön-vita. 

Uppdaterad: 28 NOV 2010 18:52 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info