Hoppa till sidans innehåll

Seriematch: Oskarströms BK-Frillesås BK 4-4


Tredje seriematchen spelades på söndagen hemma på Strömvallen. De yttre förhållandena var perfekta. 6-7 grader kallt, solsken och en perfekt is. Inget att klaga på!

 

Motståndarna denna gången var Frillesås BK. Förra gången vi möttes var i en träningsmatch för ett par veckor sedan och då vann vi med 18-4. Det visste vi att resultatet inte skulle upprepas, och när Frillarna anlände till banan såg vi att laget var mer eller mindre helt utbytt. 7-8 st var inte med vid förra mötet och ingick med all säkerhet i A-lags truppen. Detta är så klart roligt att de kommer med bästa möjliga lag när de möter oss och det skall vi vara stolta över! Matcherna blir så mycket roligare och spännande om två jämna lag möts.

 

Nu till matchen. Som vanligt startar OBK i ett ganska högt tempo. Vi för spelet direkt och gör 1-0. 2-0 kommer ganska omgående och innan paus reducerar FBK till 2-1. I pausen bestämmer vi oss för att fortsätta vår spelplan och inte ändra allt för mycket trots att vi fick solen i ögonen i andra halvlek.

 

I första halvlek var domarna bra, i andra var det riktigt dåligt. Utvisningar dömdes på allt, och ett tag var vi bara 6 utespelare på isen. Avbytarbåset med tillhörande utvisningsbås får helt enkelt byggas ut om samma domare får fortsätta att härja i vår serie. 2-1 blev 2-2 under tiden vi var färre man på plan. När dessutom en back får klubban avslagen och åker ut för att byta denna så lyckas FBK göra 2-3. Ridå ner.....

 

2-3 blev 2-4. Oskarström tar timeout och lyckas styra upp spelet igen och gör 3-4. Nu blev det match igen. När klockan stod på 92 minuter bestämde sig högerhalven Patrik Emanuelsson sig för att göra en utflykt från sin bakre position. Han trampade upp till halva FBK-s planhalva och efter att bänken skrikit sig hesa att han skulle skjuta så gjorde han det. Normalt sett när han skjuter så hinner inte målvakterna se något förrän bollen ligger i mål. Denna gång fick bollen inte den träffen men på något sätt rullade den in utanför målvaktens vänstra skridsko och in vid vänstra stolpen! Kalabalik utbröt hos motståndarna som tyckte att bollen tagit på en Oskarströms skridsko, men domaren dömde för en gångs skull till vår fördel och gav oss detta efterlängtade mål. 4-4 på tavlan och sedan blåste domaren av matchen.

 

Sammanfattningsvis gjorde vi ingen av våra bättre matcher. Spelet vi haft i tidigare under säsongen var som bortblåst. Normalt sett skall vi vinna med ett par måls skillnad vid sådana här möten. Nu fick vi med oss en poäng och ser fram emot att möta Sunvära nästa söndag på bortaplan. Sjöaremossen, here we come!

 

Laget mot Frillesås:

Joel Eliasson, Peter Ludvigsson, Patrik Emanuelsson, Jon Werme, Tony Thorsell, Ole Tomrawat, Jonas Hedman, Christoffer Bergsten, Mattias Gellett, Jonatan Eliasson, Pontus Adolfsson, Kjell Hagström, Magnus Bergsten, Daniel Bergsten, Mattias Andersson, Tobias Emanuelsson

Uppdaterad: 13 DEC 2010 22:36 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info