Hoppa till sidans innehåll

Seriematch: IFK Malmö-Oskarströms BK 8-9


Idag spelades en av de mest svängande matcher någonsin i Oskarströms Bandyklubbs historia. Dramat utspelades på Sjöaltsvallen och motståndet stod IFK Malmö för. Vädret denna dag bjöd på solsken och ca 5-6 minusgrader. Bättre kan det inte bli.

 

IFK Malmö var det lag som vaknat på rätt sida och fått i sig en ordentlig frukost. Direkt tog de hand om matchen och gjorde 2-0 på frilägen nästan omgående. Oskarström stod inte riktigt att känna igen då flera individuella misstag gjorde att Malmö lyckades hålla resultatet till deras fördel större delen av första halvlek. Dock bestämde vi oss för att trycka gasen i botten och vann första halvlek med 5-6.

 

I andra halvlek var Oskarström tillbaka med samma dåliga spel som i första halvlek. Malmö tog vara på sina chanser och gick upp till 8-6, och då trodde nog alla att det skulle rinna iväg och bli Malmös seger.  En timeout senare och Oskarström kämpade för att ta tillbaka matchen och det lyckades. En av matchvinnarna blev Ole Tomrewat som tog bollen långt nere på egen planhalva och dribblade sig fram och sköt bollen inte helt otagbart i mål. Det vände matchen. Oskarström vände och gick upp till 8-9 och vann matchen. Sista kvarten var bara ren vilja och laget kämpade verkligen för att ta två nya poäng.

 

En insats som skall lyftas upp är Magnus Bergstens fyra mål idag. Han må vara gammal och lite långsammare, men målsinnet har han kvar!

 

Nu är Oskarströms Bandyklubb klara för fortsättningsserien som innebär kval till div. 1. Vi ser fram emot att spela klart de fyra sísta matcherna för att sedan mäta oss med de allra bästa lagen som gör upp om en plats till div. 1 nästa år.

 

Redan nu på torsdag åker vi till Sjöaltsvallen för att möta just Sjöalt som vi förra matchen slog med 14-1.

Uppdaterad: 02 JAN 2011 16:55 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info