Hoppa till sidans innehåll

Div. 1 kval: Oskarströms BK-Kareby 3-8


Matcherna kommer tätt nu på slutet. 3 matcher spelas inom 7 dagar! På tisdagen koim Kareby för att spela den uppskjutna matchen som inte spelades då det var utsatt matchdatum för att de inte kunde komma (normalt sett WO, men inte för bandylagen i Göteborg tydligen).

 

Kareby hade mönstrat bästa möjliga lag förstärkta med flertalet A-lagspelare. Liksom mot Ale Surte så klappade vi ihop direkt i matchen och lät Kareby rinna iväg till en 5-1 ledning i paus. Orsaken ett par misstag på egen planhalva som Kareby inte gjorde något misstag på.

 

I andra halvlek stod vi upp något bättre. Tyvärr gjorde Kareby mål ganska omgående på ett solklart offside mål med hög klubba som domare Månsson valde att blunda för, trots att han stod perfekt till. Inte ens domare Bjerkner behagade blåsa.... vilket kanske i ocdh för sig inte sker allt för ofta.

 

Kareby drog iväg till 8-3 ledning innan domarna blåste av matchen. Andra halvlek slutade 3-2 till Kareby och var ett steg framåt för Oskarström. Resultatet helt rättvist, Kareby är det helt klart bästa laget i denna serie. Hade de fått gå upp hade Kareby haft två bra lag i div. 1. Mönstrar de samma lag mot Höjden i sista matchen kommer Kareby gå obesegrade genom kvalet utan att anstränga sig. De är ett par klasser bättre än alla andra lag i denna serie.

 

Domarna gjorde en riktig plattmatch denna gång, och tyvärr blir det alltid så när Bjerkner är domare. Då spelar det ingen roll vem han dömer med. Månsson är normalt sett en bra domare (gjort bara bra matcher tidigare denna säsong) men han vaggades in i Bjerkners osäkra, och ibland helt huvudlösa bedömningar. Detta gör att båda lagen har många åsikter om de blåsningar som görs vilket skapar irritation på plan i onödan. Bättring på domarsidan önskas omgående!

 

På lördag spelar vi sista matchen för säsongen, detta mot Frillesås som kommer på besök med start 13.00. Ett revanschsuget lag kommer stå på plan på lördag efter två tråkiga förluster. Nu är en vinst det enda som gäller på lördag och på så sätt få avsluta säsongen med en go vinst.

 

Kom nu på vår avslutande match och heja fram Oskarströms Bandyklubb! Ert stöd betyder mycket för laget.

Uppdaterad: 23 FEB 2011 23:20 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info