Hoppa till sidans innehåll

Div. 1 kval: Höjden-Oskarströms BK 4-4


Idag startade kvalet till div. 1, och första matchen blev mot Höjden som anses vara favorit till att spela div. 1 nästa säsong. Dock vill vi det också och lovade varandra på vägen upp i bussen att denna match skulle innehålla blod, svett och tårar.

 

Som lök på laxen gick Fredrik Andersson och blev sjuk, och med Jonas Hedman på skidresa och Björn Nilsson på arbete så hade vi tre ordinarie spelare borta. Inte bra mot seriefavoriten. Dessutom spelade vi i våra gamla dräkter, röda och extremt tajta.

 

Med en strålande sol och blå himmel blåstes matchen igång. Första 30 minuterna ägde Oskarström spelet och gick också upp till ledning genom mål på två straffar av vår nya straffskytt, Mattias Andersson. Höjden fick också en straff men som Peter Ludvigsson räddade. Höjden slog in en hörna och reducerade. Strax innan pausvilan lyckades Höjden trockla in bollen när den studsade fram och tillbaka framför Oskarströms mål. Halvtidsresultat 2-2 med fördel OBK.

 

Andra halvlek startade med bra spel från Oskarström. Höjden är märkbart irriterade över att inte kunna ta komandot över matchen. OBK gör 3-2 på ytterligare en straff av Mattias "Mr 100 %" Andersson. En liten stund därefter tar Mattias ner ett målvaktsutkast och skjuter mot mål. Målvakten tappar bollen precis framför Tobias Emanuelsson och det är ju inte rätt man att göra det framför. Tobias gör inget fel utan ser till att det står 4-2 till OBK med kvarten kvar att spela.

 

Höjden trycker nu på med allt de har. Tyvärr varvar de riktigt bra bandy med ett extremt fult spel med ett par rejäla höft- och knätacklingar. Domarna har redan tappat kontrollen på matchen då OBK (!) har haft en i utvisningsbåset mer eller mindre hela matchen. Höjden tillåts spela extremt hårt utan ens avblåsningar. Göteborgs Bandyförbund måste skärpa upp domarutagningen. Detta är ett kval till en nationell serie och då kan man inte skicka en enögd randig man tillsammans med en junior som inte vågar blåsa för någonting. Skärpning tack och inför tredomarsystem i fortsättningen!

 

Höjdens spel belönades med både 3-4 och 4-4 de sista självande minuterna. Oskarström orkade inte streta mot då de ständigt varit minst en man mindre på plan. Domarna blåste av matchen och resultatet gör att det är spänning även nästa omgång. Då möter Höjden Torup borta och Oskarström möter Kareby hemma. Vi får se då vem som är i serieledning!

 

Summering av matchen:

Oskarström gör en hjälteinsats. Vi går in och ger allt hela matchen. Trots avsaknad av flera tongivande spelare lyckas vi få oavgjort. Till saken hör att Joel Eliasson skulle stå denna match. Nu fick vi flera avhopp och då fick Joel vackert ta på sig utespelardräkten och spela som utespelare och Peter Ludvigsson som anses vara en mycket sämre utespelare hoppa in i målet som han skulle vara reserv för. Bara detta visar att vi inte viker ner oss för seriefavoriten. Joel kämpade och slet och hostade t.o.m. blod när han var ute på avbytarbänken. Bra jobbat Joel!

 

Nu tränar vi två ggr denna vecka och ser fram emot Kareby på lördagen den 5/2 kl 13.00 på Strömvallen.

 

Laget hoppas på storpublik som kan hjälpa oss fram och kanske skrälla i detta div. 1 kval....

Uppdaterad: 31 JAN 2011 22:40 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info