Hoppa till sidans innehåll

Div. 1 kval: Ale Surte-Oskarströms BK 9-6


Tredje matchen i kvalet spelades i Ale Surtes fina inomhushall. Fördelarna är att isen är bra, ingen vind, ingen sol i ögonen. Nackdelarna är att man inte kan skylla på något när första förlusten inkasseras i div. 1 kvalet.

 

Ale Surte gjorde processen ganska kort med Oskarström. Det stod 5-1 redan efter 25 minuter, och då var matchen av förklarliga skäl redan avgjord.Vi gjorde ett tappert försök att både täppa till och försöka komma ikapp målmässigt, men det stod 6-2 i halvlek och det är inte lätt att ta igen.

 

Andra halvlek spelade vi något bättre, men eftersom Ale Surte hade en 17 årig supermålvakt i Ludvig Östman som gjorde räddningar i hög landslagsklass så spelade det liksom ingen roll vad vi gjorde. Vi fick helt enkelt inga enkla mål medans Ale Surte gjorde ett par turmål. Tilläggas bör att Oskarstöm hade 17 hörnor med resultatet ett skott mot mål. Resten missades helt. Normalt sett borde vi gjort 3-4 mål på våra hörnor och då hade det varit match helt plötsligt.

 

Nu blev slutresultatet 9-6 till Ale Surte. De var helt enkelt bättre denna gång och inte minst tidigare nämnda Ludvig Östman, 17 årig blivande supermålvakt hade stor del i Ale Surtes vinst.

 

Domarna denna gång var de absolut bästa som dömt Oskarström denna säsong. De tillät hårt spel från båda lagen utan att det spårade ut vilket gjorde att matchen inte blev sönderblåst. Oskarström spelade sin andra match denna säsong utan utvisningar dessutom.

 

Eftersom det blev förlust är det i det närmaste klart att Höjden tar hem kvalserien och spelar div. 1 nästa säsong. Vi får vänta minst ett år till innan vi kan ta steget upp igen. Med de nyförvärv som det ryktas om lär det inte dröja tills det sker. Mer om detta nästa säsong:-)

 

Vi gratulerar redan nu Höjden!

Uppdaterad: 23 FEB 2011 22:58 Skribent: Peter Ludvigsson

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hot...

Se all info