Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Bandyförbundet


Förbundskaptenen Göran Boström har kallat 16 spelare till ett läger i Uppsala 12-13 februari.
 
Siktet var ställt på drygt 500. Trots kyla och snöoväder lockades 457 åskådare till matchen i Pojkelitserien mellan Ljusdal och Edsbyn i veckan.
 
AIK klev upp på andraplats i serietabellen sedan man besegrat det regerande mästarlaget Skutskär med 4-1 på Bergshamra Arena under lördagen.
 
Jonas Kandell, Fredrik Johansson och Håkan Sjösten är just nu i Ryssland för två utbytesmatcher i den ryska ligan.
 
Åby/Tjureda har imponerat stort under vintern. Efter 15 omgångar leder laget Bandyallsvenskan med tre poäng före Nässjö och AIK.
 
Förbundskaptenen Svenne Olsson presenterade Sveriges 18-mannatrupp vid en presskonferens på Idrottens Hus i Stockholm under onsdagen.
 
Åldern för avbytare i Elitserien dam/herr och Bandyallsvenskan sänks inför säsongen 2019/20.
 
Tisdagen den 14 januari 1964 skrevs det dubbel bandyhistoria på Stockholms Stadion - i många år bandyns högborg i landet.
 
Västerås tappade sin första poäng för säsongen i helgens toppmöte hemma mot Skutskär.
 
När snart tjugosexårige Joakim Andersson låter bollen studsa 1-2 gånger på klubban och förpassar bollen över den vige, påpasslige, utrusande Bollnäsmålvakten Niklas Prytz med en känslig liten lyra är det bandygodis av högsta karat.
 
I samband med avslutningen av bandy-VM i Vänersborg bjuder Svenska Bandyförbundet in till Bandyriksdag. En Bandyriksdag som tar sikte på att engagera och locka hela bandysverige till engagemang och krafttag inför framtiden.
 
Sedan hösten 2016 har en arbetsgrupp sett över bandyns åldersstruktur på ungdomssidan.
 
Helgen 26-27 januari avgörs årets regionturnering i ABB Arena, Västerås. Spelprogrammet är fastställt och trupperna är uttagna.
 
Förbundskaptenen Pär Gustafsson har tagit ut den 16-mannatrupp som möter Finland i en dubbellandskamp i början av februari.
 
Bandysäsongen är i full gång och om drygt en månad inleds slutspel och kval i förbundsserierna.
 

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 035-61517
Fax: 035-49481
E-post: claesholmqvist48@hotmail.com

Se all info