Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Bandyförbundet


Det har varit 85 år av olidlig väntan, men under lördagskvällen bröts förbannelsen. Då vann nämligen Villa/Lidköping BK klubbens första SM-guld någonsin på herrsidan efter att ha besegrat Västerås SK i finalen med 8-4 (5-2).
 
För första gången någonsin är Västerås SK svenska mästarinnor på damsidan. Detta efter ett nervkittlande straffdrama mot Skutskärs IF på Studenternas IP i Uppsala.
 
Det hängde ett 3-3-mål i luften, men istället för tappad ledning hittade Vetlanda BK en extra växel och vann tillslut P20-finalen med klara 8-2 (3-1).
 
Efter att inte ha lyckats besegra Surte/Kareby över två möten tidigare under säsongen så fick Skirö AIK sin revansch när det betydde som allra mest. Detta då de vann fredagens final på Studenternas IP med klara 4-0 (2-0).
 
Edsbyns IF är mästare för pojkar 18. Detta sedan laget vunnit fredagens final på Studenternas IP i Uppsala mot Hälsingerivalerna Ljusdals BK med 6-2 (2-1).
 
Svensk bandys Hall of Fame instiftades i mars 2012. I årets selektion har juryn valt in Einar Tätting, Håkan Ohlsson, Birgitta “Gittan” Söderström och Stefan “Lillis” Jonsson.
 
Bandyfinalerna närmar sig och under torsdagen arrangerades presskonferens inför dam- och herrfinalen på Studenternas IP i Uppsala. Här är ett axplock av vad som sades.
 
AIK Bandys Kajsa Ericsson och IFK Vänersborgs Robin Öhrlund är årets kometer i svensk bandy.
 
Jonas Kandell och Christoffer Eriksson har prisats som årets domare i svensk bandy säsongen 2018/19.
 
Tilda Ström, Jesper Granqvist, Virva Rylander och Ted Hedell. Där har ni kvartetten som prisas som årets bästa ungdomsspelare i svensk bandy säsongen 2018/19.
 
I dagarna släpper OLIKA förlag "Flippa bollen, Linnéa!" skriven av Anja Gatu, inspirerad av bandystjärnan och AIK-spelaren Linnéa Larssons uppväxt – om hennes resa till att bli en av våra främsta bandystjärnor.
 
Efter att ha dragit sig ur Elitserien på grund av spelarbrist inför säsongen och därefter slagit sig samman med Surte så står det nu klart att Kareby återigen har ett lag i den högsta svenska damligan.
 
En mycket viktig kategori i vår bandyfamilj som inte får den uppmärksamhet de förtjänar är ismakarna.
 
Det blev en svensk silvermedalj på P17-VM i Arkhangelsk. Detta efter att värdnationen Ryssland blev för svåra i finalen.
 
Det svenska P17-landslaget är klara för VM-final i Arkhangelsk mot värdnationen Ryssland. Detta efter att ha besegrat Finland i semifinalen.
 

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hotmail.com

Se all info