Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Bandyförbundet


Under veckoslutet 20-22 december avgörs P21-VM i Archangelsk. Spelprogrammet är fastställt och finns på svenskbandy.se.
 
Den 20-22 december står Åby/Tjureda som värd när Sveriges herrlandslag ställs mot Norge, Ryssland och Finland.
 
– Lagidrotternas nya folksjukdom är hjärnskakningar, anser anrika Nässjö IF:s ordförande Greger Phalen. Känd för att inte vara överordens man.
 
Vid kompletterande genomgång av inlämnade ekonomiska rapporter kan konstateras att Bollnäs GIF uppfyller villkoren för elitlicens.
 
Under den första halvan av december genomförs åtta Elit/utvecklingsläger runt om i Sverige.
 
Svenska Bandyförbundets projekt ”Välmående bandyförening” har nu kommit en bit på sin resa. IK Heros BK i Smedjebacken och SIF Norrtälje är två av föreningarna som varit med från början.
 
I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomsbandyn 1 403 697 kronor. Totalt har 37 298 supportrar fördelat pengarna på 133 föreningar.
 
Lördag 21 mars 2020 spelas herrarnas och damernas SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att finalerna direktsänds i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023).
 
Uppsala bjuder återigen in till Bandyfest när finalerna ska avgöras 20-21 mars på Studenternas! Nu med ett nytt unikt erbjudande till Sveriges Bandyföreningar.
 
I lördags inleddes Elitserien med tre matcher.
 
På lördag inleds Elitserien med tre matcher. I serien finns åtta lag varav två är nykomlingar, KS Bandy och Uppsala BoIS.
 
Tränarna tror att Västerås tar sitt andra raka SM-guld. Det och en hel del annat framkom under torsdagens upptaktsträff i Stockholm.
 
Torsdag 7 november, kl 13.15: Tränare och spelare i de åtta Elitserielagen samlas i Stockholm för klassisk upptaktsträff inför Elitserien dam.
 
Totalt delar ideella Folkspel ut hela 189 miljoner kronor till drygt 8 000 föreningar som har sålt Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året.
 
Sportnavigatorn är en undersökning som kartlägger intresse och engagemang inom svensk idrott, genomförd av Ipsos på uppdrag av Upplevelseinstitutet. I 2019 års undersökning är Elitserien herr i bandy den 7:e mest populära ligan.
 

Postadress:
Oskarströms BK - Bandy
Claes Holmqvist, Rönnvägen 7
31330 Oskarström

Kontakt:
Tel: 03561517
Fax: 03549481
E-post: claesholmqvist48@hotmail.com

Se all info